BEMUTATKOZÁS

A 10 éves Kodály Központ és a 210 éves Pannon Filharmonikusok a ZSÖKN Kft.-vel való koprodukcióban egy friss nyáresti élményre hív 2021. augusztus 18-22. között! Az étvágycsináló napokon ismerős fellépőket köszönthetünk egy merőben új helyszínen: a Kodály Aperitif öt napra áthelyezi a város fő terét a Kodály Központ tetőteraszára, az épületet körülvevő parkba és ligetbe.

Mi, pécsiek és idelátogatók szeretünk kiülni az esti hűvösben a teraszokra a barátokkal, összefutni muzsikusokkal és színészekkel, fényfestésben gyönyörködni. Írók, költők és festőművészek járnak-kelnek közöttünk észrevétlen, szobrászokkal és építészekkel kvaterkázunk. A sétálóutcákon és a főtéren street foodként csipegetjük a kultúrát, és a szívünknek oly kedves pécsies életérzést teljes erőből szívjuk magunkba, hogy egész télre kitartson. Egyszerre vágyunk az új és az ismerős ízekre, és ha e kettő találkozik, azt élvezzük szívből, igazán.

A Kodály Aperitif találkozás és felfedezés: összehozza a művészeteket, a színvonalas gasztronómiát és azokat, akik szomjazzák a kultúrát. A hangversenyterem megnyitja kapuit a kíváncsiskodó szemek előtt, és kiengedi a zenét a kék ég alá. Napközben díjmentes programokkal várjuk a családokat a tóparti ligetben, és frissítő finomságokat kínálunk a Gasztro-udvarban.

A főbejárat előtt felállított színpadon változatos esti programok várják a közönséget, akik a madártávlatból zongorabillentyűket idéző lépcsősoron kialakított nézőtéren, a tetőteraszon, elszeparált páholyokban, vagy a parkban pokrócon piknikezve élvezhetik az előadásokat, kedvük szerint.

Tervezzünk együtt egy hosszú hétvégét a nyáron, és töltsünk meg egy új teret, ami a zenére és a közönségére nyitottan vár!

Szeretettel várunk!